Swipe to the left
Paddle switch
4 years ago

FERM Academy: Paddle Switch

De compacte Power FS slijpers van FERM zijn uitgerust een “paddle-switch”. Deze paddle-switch maakt het werken met FERM machines aanzienlijk veiliger. Het verkeerd gebruik van elektrisch gereedschap kan snel tot verwondingen leiden. Om dit risico te verminderen is FERM altijd bezig verbeteringen door te voeren waarmee het werken met FERM machines veiliger wordt. De laatste introductie is de paddle-switch.

Waarom een paddle switch?

Schakelaars van haakse slijpers zijn er in allerlei vormen en maten. De afgelopen jaren is het verplicht gesteld dat het inschakelen van de haakse slijper op zijn minst 2 verschillende bewegingen vereist. Hiermee wordt voorkomen dat de machine per ongeluk start. Om vooruit te lopen op de nieuwe normen heeft FERM de paddle-switch ontwikkeld welke als dodemansschakelaar werkt. Loslaten van de switch zorgt voor automatisch uitschakelen. Dit is veiliger en voorkomt ongelukken.

Wat is een paddle switch?

De paddle switch is een schakelaar die gemakkelijk te bedienen is zonder dat deze per ongeluk inschakelt.
Op de foto hiernaast is goed te zien hoe de schakelaar ontworpen is.

De schakelaar kan worden ingedrukt door het oranje lipje naar achter te duwen en de schakelaar in te knijpen. Loslaten zorgt voor uitschakelen van de machine.

De paddle switch in de praktijk

  • Een goede schakelaar vergroot het comfort van de machine. De paddle switch van FERM is makkelijk in gebruik en veilig. Door de grote vorm kan de machine met weinig moeite op allerlei manieren worden vastgehouden zonder dat dit er voor zorgt dat de machine uitschakelt.
  • De schakelaar is makkelijk bereikbaar en eenvoudig te bedienen vanuit verschillende handposities en met werkhandschoenen aan.
  • Door de vormgeving van de machine kan de schakelaar niet per ongeluk ingeschakeld worden. De machine is veilig weg te leggen.

Heeft u een vraag over een bepaalde techniek of over een functie van een machine?
Stel deze aan onze specialisten door een e-mail te sturen naar info@ferm.com.

Posted in: FERM Academie